26 juni 2024
19:30

Vårgårda IK

Referat: Vara SK - Vårgårda IK

Under onsdags kvällen gästades Varas damlag av Vårgårda IF. Det var ett bättre Vårgårda som Vara ställdes mot denna gång i returmöte och framförallt ett piggare lag som startade matchen. Vara kändes tröga inledningsvis i matchen, var två på bollen och fipplade endel med bollen. I matchminuten 6 drog Vara på sig en frispark i farlig läge, som Vårgårda togs sig an på bästa sätt och satte 0-1. Vara har därefter ett flertal målchanser men bollen vill inte leta sig in. Vårgårda ökar istället på sin ledning till 0-2 i minut 14. Ett fint anfall av Vårgårda som ställer Varas mittfält och försvar. Det blev ett riktigt uppvaknande för Vara som skall ha stor eloge i att de tog tag i sitt spel och därefter vände matchen. Vara började mer och mer att rulla boll. Vårgårda har idag en stark backlinje som håller borta Vara spelarna under långa stunder. I 20 minuten genomför Vara en del byten, Alice B och Elin S ut och in kommer Jehona och Ella L. Vara har flera fina målchanser och står bättre och bättre emot Vårgårdas backar. Jehona gör 1-2 i 31 minuten vilket var välbehövligt för Vara. 1-2 står sig till halvlek men känslan är nu att Vara har fått igång sitt spel mer och mer och ett litet mer driv på plan.
I första minuten av andra halvlek gör Ella L 2-2 ass av Vera S en bra start på halvleken vilket tände Varas glöd. Vara tar därefter ledningen i matchen med 3-2 även det målet gjort av Ella L ass Lisa A. Vara spelar stundtals fin fotboll och rullar boll fint mellan sig men Vårgårda är inte alls ofarliga under matchen. Lagets placering i tabellen talar emot deras spel i matchen mot Vara. Det är ett av de bästa lagen Vara mött i serien, ett helt annat Vårgårda än vara mötte tidigt i våras Men ju längre matchen går är det Vara som har mer ork och kraft att anfalla och få till fina målchanser.
4-2 kommer på straff. Alice B kommer fri med målvakten som fäller Alice i straffområdet. Hanna C sätter straffen 4-2. Vara sätter i slutet av matchen 5-2 genom Jehona ass av Lisa G. Vara har i slutet av matchen ett par fina och vassa chanser som tyvärr inte går i mål. Men Vara vinner matchen rättvist. En bra insats att vända ett underläge till vinst. Ett extra plus får idag Julie som bryter många fina lägen för Vårgårda.
Nästa match spelar vi borta mot JK10 på tis den 2/7 innan en välbehövlig vila för damerna.